Sponsorlu Bağlantılar

30 Ocak 2016 Cumartesi

Kadir Çebi Kimdir

Kadir Çebi Biyografi:

DOĞUM TARİHİ :3 OCAK

DOĞUM YERİ:TRABZON/ARAKLI

Trabzon’un araklı ilçesinde 3 Ocak’ta kalabalık bir ailenin son ferdi olarak dünyaya gelen Kadir Çebi'nin daha bebekliğinde belliydi müzik adamı olacağı. Onun ağlayan çığlıklarını sadece kulağına dayanan müzik sesi durdurmaktaydı.


Öğreniminin İlkokul yıllarında artık "Şarkıcı Kadir" lakabını almış, geleceğini bu yolda çizmeye başlamıştı. İlkokul öğrenimini bitirdikten sonra yazları İstanbul'da abisinin yanında müzik hayatını profesyonelliğe taşıma gayretindeydi. Kış aylarında okul için memleketi Trabzon'a, yaz aylarında işini geliştirmek için abisinin iş yerinde sahne hazırlıkları yapmaktaydı. Böylece küçük Kadir 13 yaşında Restaurant’ta sahne yapmaya başlamıştır.
İlk deneyimleri ne kadar masa altında gizli gizli olsada cesaretini toplamış artık sahne adamı olmuştu Kadir Çebi. Okul yıllarında edebiyat öğretmenin baskısıyla Trabzon musiki cemiyetinde müzik eğitimini başarıyla tamamlayan Kadir, 16 yaşında memleketinin kendisine dar geldiğini hisseder ve İstanbul’a yerleşmeye karar verir. Artık İstanbul’u geçici bir misafir gibi değil, hayatına hayat katacak İstanbul gibi selamladı.





Kadir, İstanbul’da yaşamış olduğu yıllar içinde bir çok sahnede yerini almış, profesyonelliğe adım atması gerekiyordu. Böylece sesini tüm Türkiye’ye duyurması 2004 Haziran’da ilk albümünü piyasaya çıkarmasıyla gerçekleşmiştir.
Bu albümde 2 esere klip çekerek izleyicisine sunmuştur. Kadir Çebi çıkarmış olduğu ilk albüm ile bir çok canlı sahne çalışmasında bulunarak ismini duyurmaya başlamıştır. İstanbul’un bir çok ünlü mekanında sahne aldıktan sonra yine İstanbul’da 2005 yılında kendi işletmesini açarak hem ticaret adamı hem de sanatını icra etmeye devam etmiştir. Kendi işletmesini yaptığı mekanda ülkemizin önde gelen isimlerine yer vererek birlikte çalışmaya başlamıştır.
Geçen zamanla beraber 2012 yılının Eylül ayında yeni bir albüm için kollar sıvandı ve güçlü bir ekiple yaklaşık 1,5 yıllık çalışma sürecine girildi. Sezen Aksu’nun sihir etkisi yaratan destekleriyle albüm çalışması güç kazanmış, büyük bir inanç ve hızla yol almıştır. Sezen Aksu, Şehrazat, Yelda Karataş, Özkan Uğur (MFÖ) birlikteliklerinden ortaya çıkan "DERT FASLI" albüme büyük bir ivme kazandırmıştır. Ayrıca muhteşem ruhuyla bu şarkıya ERHAN BAYRAK hayat vermiştir. Yine albümde Gökhan Tepe ile Hakkın Yalçın’ın ortak çalışması "BİR KAÇ ÖZEL DAKİKA" ile duygusal anılarımız canlanmış, canım arkadaşım Murat Güneş'in "BEDELİ PEŞİN" ve benim kendi çalışmam "AMAN" adlı parçalar ile şimdi karşınızdayım.
Gönüllerin kalemi, ezgilerin ahengi ve söylenemeyenlerin dili olduğumuzu düşündüğümüz çalışmamda siz müzikseverlerin huzurunda olmaktan onur duymaktayım.


KAYNAK:KADİR ÇEBİ RESMİ FACEBOOK HESABI

kadir çebi nereli,kadir çebi albüm,kadir çebi wikipedia,kadir çebi vikipedi,kadir çebi boyu,kadir çebi sevgilisi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder