Sponsorlu Bağlantılar

30 Ocak 2016 Cumartesi

Cenk Tevet Kimdir

GERÇEK AD:CENK TEVETOĞLU
DOĞUM TARİHİ :6 OCAK 1979
DOĞUM YERİ : İSTANBUL ŞİŞLİ

CENK TEVET AYRICA DA TARKAN'IN KUZENİ OLUR.
Cenktevet İstanbul Şişlide dünyaya geldi. Resim ve müziğe küçük yaştan itibaren ilgi duyuyordu. İlkokulda resim sergilerinin ve müzikli müsamerelerin vazgeçilmez öğrencisiydi. 10 yaşında Mimar Sinan Üniversitesi'nin ilkokul öğrencileri için açtığı resim kurslarını birincilikle bitirdi.


lisedeyken birçok festival, lise konseri, vakıf dinletilerine katıldı. 1995 liseler arası müzik yarışmasında beste ve en iyi solist dalında ilk ödülünü aldı.Liseden sonra resim tutkusu müzikle beraber devam ediyordu ve bunun sonucunda 1997 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk eğitim fakültesi Resim Bölümünü kazanarak öğrenimine devam etti.
cem karaca , barış manco ve kurtalan ekspres orkestrasında çıraklık gitaristlik yaptı.
Tevet sahnede kendine ve tarzına uygun buldugu parçaları süre,tarz ve solo kalıplarının dışına çıkartarak doğaçlama olarak kendi kitlesine çeşitli sahnelerde yorumlamakta.
modern yaşama ve hayata kültürünü kaybetmeden adapte olmayı ve oldurmayı felsefe edinen cenktevet söylemleri ve sahnede elinden düşürmadiği gitarları dolayısı ile (gitarbaz) lakabını aldı

tevet 2008 yıllında yaptığı BİR GECELEİK GELİNCİK albümünü, kar beklemeksizin sarkılarını internet sitesi aracılığı ile SHÇEK (sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu)yararına yardım ricası ile halka sundu.altın kalpli adam ödülüne layik görüldü.
Daha sonrada 2012 yılında ayna albümünü dinleyicileri ile paylaştı,
sahne çeşitli ülke ,şehir ve mekanlarda performanslarına devam etmekte.


cenk tevet nereli,cenk tevet wikipedia,cenk tevet vikipedi,cenk tevet tarkan tevetoğlu,cenk tevet konser,cenk tevet kaç yaşında,cenk tevet boyu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder