Sponsorlu Bağlantılar

30 Ocak 2016 Cumartesi

Murat Yürük Kimdir

Murat Yürük Biyografi:

 Murat Yürük 19 Kasım 1987 de Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde doğdu. 3 yaşına kadar burada yaşadı. 4 yaşına geldiğinde babasının turizm sektöründeki işinden dolayı Nevşehir’in Kaymaklı kasabasına yerleşti. İlkokul 3. sınıf bittiğinde Nevşehir’in merkezinde yaşamaya başladı ve orta öğretim hayatını orada tamamladı. Lise hayatını aynı yerde Nevşehir Lisesinde tamamladı ve okulu bittiğinde ÖSS sınavına ilk girişinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim hakkını kazandı. Şuanda bu fakültede 5. sınıf öğrencisi olan Murat Yürük müzik hayatına da Trabzon’da başladı.

2007 yılında gitar çalmayı öğrenen ve daha sonra da 2009 yılında beste yapmaya başlayan Murat Yürük şuanda sözü ve müziği kendine ait 200den fazla besteyi yapmış durumda. Yazdığı ilk şarkı sahnelerinde de yer verdiği şarkısı “Bu Kadar Mı?” isimli parça.

Çeşitli öğrenci kafelerinde canlı müzik programları yaparak müzik hayatına başlayan Murat Yürük ilk kez 2011 de bir kafede sahne aldı ve yakın arkadaşlarının esprili ricası üzerine kendi burcu olan akrep burcuna “Akrep Burcuyum” isimli şarkıyı yazdı ve 1 yıl sonra da 2012 nisan ayında bu parçaya ilk klibini çekti. Kendi ifadesiyle, esprisine yazıp kliplendirdiğimiz bir parçaydı ve çekimlerinde çok eğlendik diyor.

Bu dönemlerde amacı sadece canlı müzik olan bir müzisyen iken yaptığı şarkıları sahnelerinde çalmaya başlayınca gördüğü yoğun ilgi üzerine ikinci video klibini “Bir Kere Bile” isimli parçaya çekti. Bir süreliğine yakın arkadaşlarıyla Dublör isimli pop müzik grubunu kurdu ve o sürede bu grubun solistliğini yaptı. Daha sonra Dublör olarak değil Murat Yürük ve ekibi ismiyle müzik hayatına devam etmeye karar verdi.

2013 bahar aylarında asıl çıkışını “Kıyamet” ve “Zaafımsın” isimli şarkılarıyla gerçekleştirdi. 1 yılda 10 milyondan fazla tıklanan bu şarkılar Murat Yürük’ün asıl müzik hayatının başlangıcı oldu. 2014 ocak ayında Varsa Kaderde isimli parçasını da kliplendiren Murat Yürük bu klibin de başrolünde yer aldı.

Çekilen kliplerin senaryosunu kendisi yazdı ve bazı kliplerinin de yönetmenliğini yaptı. Tamamen amatör şartlarda çekilen bu klipler ülke geneli izlenmelere ulaştı ve parçaları da “Zaafımsın” başta olmak üzere ulusal ve yerel radyolarda bir çok defa çaldı.

2014 nisan ayında “Zaafımsın” ile Mynet ülke geneli yetenek yarışmasını birinci sırada tamamladı. Bir yandan üniversite içinde konserlere çıkan Murat Yürük aynı zamanda çeşitli il içi ve dışı radyolarda canlı yayın konuğu oldu. Çeşitli yardım konserlerinde yer alarak sosyal sorumluluklara verdiği önemi herkese göstermiş oldu. Bir çok defa il dışı konserde yer aldı.
Bugünlerde ilk albümü için yoğun çalışmalarda olan Murat Yürük yakında sevilen şarkılarını bize sunma fırsatı yakalayacak.

KAYNAK:MURAT YÜRÜK RESMİ FACEBOOK HESABI

murat yürük nereli,murat yürük kaç yaşında,murat yürük vikipedi,murat yürük wikipedia,murat yürük boyu,murat yürük konser,murat yürük kilosu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder