Sponsorlu Bağlantılar

2 Mart 2016 Çarşamba

Merve Deniz Kimdir,Nereli?

Merve Deniz Kimdir,Nereli?
MERVE DENİZ KİMDİR ??
Müziğe çok küçük yaşlarda adım atan Merve Deniz klasik anlamda müzik eğitimine 8 yaşında başladı. Lise yıllarında solist olduğu okul orkestrasıyla yarışmalara katıldı, performanslar sergiledi ve aynı orkestrayla üniversite yıllarında pek çok mekan ve festivalde sahne aldı.
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikal bölümünü eş zamanlı okudu. Konservatuvar yıllarında "Broadway Patchwork" adlı eserde yer aldı ve "Grease Müzikali"nde başrol oynadı.
2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Caz Vokal programını tamamlayarak, çeşitli mekanlarda caz repertuvar ile sahne aldı.
2008 yılında Işıl Kasapoğlu'nun rejisörlüğü ve Sabri Tuluğ Tırpan’ın müzik direktörlüğünde Harbiye Açıkhava sahnesinde sahnelenen "Rock on Broadway" isimli projede Burak Kut, Hande Yener, Fadik Atasoy, Doğan Duru ve Pamela gibi isimlerle birlikte yer aldı.
Konservatuvar yıllarında Melek Yalçın ile başladığı opera şan teknikleri üzerine çalışmalarını sürdüren Merve'nin müzik hayatı boyunca birlikte sahne aldığı sanatçılar arasında Alessandro Safina, Sertab Erener, Sezen Aksu, Emre Aydın, Volkan Konak, Işın Karaca, Ajda Pekkan ve ENBE Orkestrası yer almaktadır.
Farklı müzikal topluluklarında korist ve solist olarak Harbiye Açıkhava, TİM Maslak, Bodrum Açıkhava ve Kuruçeşme Arena sahnelerinde performans gösterdi. Tüm bu çalışmalarının yanında animasyon dublajlarının animasyon müziklerinin ve çeşitli markaların reklam müziklerinin sesi olmaya devam etmektedir.
2013 yılından itibaren Emre Aydın’la vokal olarak çalışmaya başladı, Türkiye ve yurtdışı turnelerinde kendisine eşlik etti.

Merve Deniz sözlerini Emre Aydın ile birlikte yazdıkları, video klibinin yönetmenliğini Emre Aydın’ın üstlendiği ve DMC etiketiyle yayınlanacak olan ilk solo çalışması "Dönsün Dünya” yı müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.






Merve Deniz nereli,Merve Deniz biyografi,Merve Deniz vikipedi,Merve Deniz ekşi sözlük,Merve Deniz kaç yaşında,Merve Deniz kimdir,Merve Deniz facebook,Merve Deniz twitter,Merve Deniz instagram,Merve Deniz hayatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder