Sponsorlu Bağlantılar

30 Nisan 2016 Cumartesi

Rahmi Deniz Fırat Kimdir

Rahmi Deniz Fırat Kimdir?


Rahmi Deniz Fırat'ın, Güvercin Müzik etiketiyle yayınlanan "Ayrılık" albümünde yer alan "Ervah-ı Ezelden" isimli şarkısı bir ayda yaklaşık 1 miyondan fazla izlendi.
Erzincan’da dünyaya gelen Rahmi Deniz FIRAT dört çocuklu bir ailenin en küçükleridir.ilk ve ortaokul dönemleri Ulalar beldesinde geçmiştir. İlkokul dönemlerinde okul korosunda başlamıştı müziğe olan eğilimi ve babasının da koyu bir türkü sever olması dolayısıyla kendisine de aşılanmıştır bu kültür mozaiği. Bu anlamda babasının kendisine büyük destek oldugunu söyler. Dedesinin kendisine hediye ettiği Arif SAĞ "İnsan Olmaya Geldim" albümüyle bağlamaya olan sevgisi başlamış, bu anlamda hızla kendisini geliştirmiştir, 1992 yılında taşındıkları Aydın’ın söke İlçesin de, ortaokul ve lise eğitimini tamamlamıştır.Bu zaman süresince çeşitli dernek ve kuruluşlarda bağlama çalarak,türkü söyleyerek kendisini geliştirme fırsatı bulmuştur. 1997 yılında Aydın’ın Nazilli ilçesinde yapılan bir konserde amatör sanatçı olarak sahne almış bu vesileyle kendisine İstanbul’a gelme imkanı yaratılmıştır.



Üniversite eğitimine devam ederken aynı zamanlarda da Kadıköy’ de bulunan Yavuz TOP müzik okulunda solfej-baglama eğitimi alarak Yavuz Hocayla birebir çalışma fırsatı bulmuştur. Rahmi Deniz FIRAT süre gelen zaman içinde bir çok sanatçıya baglamasıyla gerek sahne, konser gerekse studyoda albüm kayıtlarında eşlik ederek, bu çalışmalarını kendisine artı olarak katmıştır. Herzaman ustaları saygı ve sabırla dinlemiş, fikirlerini dikkate almış ve onların tecrübelerinden faydalanmış kendi çizgisinde yolunu sürdürmeyi hedef koymuştur. Beste yapmış söz yazmış ve enstürümantal müzik çalışmaları yapmıştır.
ASM ses kayıt stüdyosunda yönetmenliğini kendisinin yaptığı ilk çalışması olan “Umutlar” albümününü sevenleriyle paylaşmıştır. Sanat sevgisini iş yaşamına da taşıyarak Sanat Yapı Denetimi adını verdiği şirketinde yönetici olarak devam ettirmektedir. Bu alanda ki yüksek lisans eğitimine Beykent Üniversitesinde devam etmektedir.

Kaynak :İstanbulses.com



Rahmi Deniz Fırat nereli,Rahmi Deniz Fırat kaç yaşında,Rahmi Deniz Fırat vikipedi,Rahmi Deniz Fırat yaşı kaç,Rahmi Deniz Fırat biyografi,Rahmi Deniz Fırat boyu,Rahmi Deniz Fırat biyografi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder