Sponsorlu Bağlantılar

2 Mayıs 2016 Pazartesi

Erdem Ergün Kimdir

Erdem Ergün Kimdir ?

Karabük doğumludur. Liseyi Adana'da bitirdi. Yükseköğrenimine Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde devam etti. İstanbul'a gelmeden önceki yaşamı ailesinin işi nedeniyle bir çok farklı şehirde geçti. Ve kendisi daha sonra bunu farklı kültürleri tanıması sayesinde, müziğe bakışını zenginleştirdiğini ifade etti. Erdem Ergün; Şanlıurfa, İzmir, Uşak, Konya, Tokat, Adana; (ilk yükseköğrenim deneyimi nedeniyle) Kıbrıs, Sivas ve Ünye'de yaşadı.

Erdem Ergün küçük yaşlarından müzikle büyüdü ve ilk enstrümanı ailesinin ona aldığı bir orgtu. Sanatçı daha sonra Halk Müziği’ni keşfetti ve bağlama çalmaya başladı. Lise döneminde tanışıp dost olduğu Utku Uludağ ile grup müziği deneyiminden sonra, gitara büyük ilgi duydu, gitar ve bağlama çalışmalarını beraber yürütmeye başladı. Lise sonrasında edindiği armoni içinde icra deneyimi, ona kendi bestelerini yapma cesareti verdi ve ilk albümünün hazırlıklarına başladı.

Erdem Ergün farklı projeler içinde yer aldıktan sonra solo kariyeri üstüne çalışmaya ve ilk albümü için söz ve besteler yazmaya başladı. Söz ve besteleri oluşturup, aranjeleri tamamladıktan sonra, çoğu enstrüman ve vokal kaydını evinde bizzat yaparak ilk albümünü tamamladı.

2010 yılında Sony Music etiketiyle ilk albümü “Yek Ahenk” yayınlandı. Yek Ahenk, doğu ve batı seslerini çok sade oranda birleştiren bir gitar albümü olarak dikkat çekti. Albüm çıkışıyla birlikte önce, “Alma Ahımı” şarkısının video klibiyle merhaba diyen ve müzikseverlerden tam not alan sanatçı, daha sonra “Aşk Dediğin” ve “Gel Dedim” adlı şarkılara da klip çekti.


Erdem Ergün vikipedi,Erdem Ergün nereli,Erdem Ergün kaç yaşında,Erdem Ergün yaşı kaç,Erdem Ergün biyografi,Erdem Ergün ekşi,Erdem Ergün boyu kaç,Erdem Ergün wikipedia,Erdem Ergün hayatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder